Duyurular

MARDİN’DE ’YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASINDA ÖMER İBN ABDÜLAZİZ MODELİ’ KONFERANSI 27-02-2015

Mardin’de "Yeni Türkiye’nin İnşasında Ömer İbn Abdülaziz Modeli” konulu konferans düzenlendi. Cihannüma Mardin Temsilciliği, Artuklu Üniversitesi konferans salonunda “Yeni Türkiye’nin İnşasında Ömer İbn Abdülaziz Modeli” konulu bir konferans düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat 19.00’da başlayan ve halkın yoğun ilgi gösterdiği konferansa Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça konuşmacı olarak katıldı. Konferansa ayrıca son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, vali yardımları, ilçe kaymakamları ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. Cihannüma Mardin Temsilcisi Murat Durgan konferansın açılış konuşması, Vali Mustafa Taşkesen ise “Veda” konuşması yaparken, Rektör Ahmet Ağırakça ise halifeliği döneminde yönetimiyle İslam tarihinde iz bırakan Ömer İbn Abdülaziz’in yaşamı ve örnek yönetim modelini anlattı.


VALİ TAŞKESEN’DEN VEDA KONUŞMASI
Cumartesi günü kentten ayrılacağını açıklayan Taşkesen, "Mardin’deki son günlerimde böyle güzel bir konferansı izleme imkanı bulduğum için mutluyum. Ömer İbn Abdülaziz’in aklımda kalan ve sürekli tekrarladığım bir sözü vardır. Oda, ‘İnsan saygınlık istiyorsa; işini en güzel şekilde yapmalıdır.’ sözüdür. Bizlerde 8 yıldır taşıdığımız emaneti şimdilik teslim edeceğiz. İnşallah bu emaneti hakkıyla taşımışızdır. Cumartesi günü ayrılacağız, bilerek veya bilmeyerek birinin hakkına girmişsek gelip hakkını alsın. Allah’a ısmarladık, hakkınızı helal edin" dedi.


"AMACIMIZ YENİ ÖMER İBN ABDÜLAZİZ’LER YETİŞTİRMEKTİR"
bugün Ömer İbn Abdülaziz örneği üzerinden ideal devlet iradesinin nasıl olunmasının ve adaletin nasıl tecelli edeceği sorularına cevap aranacağını ifade eden Cihannüma Mardin temsilcisi Murat Durgan, "Ömer İbn Abdülaziz halife olduktan sonra değişmediği tek şey yürüyüşüydü. Evinde mercimek ve soğandan başka bir şey bulunmadığından kızları babalarına soğan kokusu gitmesin diye konuşurken ağızlarını elleriyle kapatırlardı. Bizlerinde amacı yeni Ömer İbn Abdülazizleri yetiştirmek ve idarenin başına geçmelerini sağlamaktır" diye konuştu.


"İSLAM’IN İKİNCİ ÖMER’İ"
Açılış ve veda konuşmasının ardından Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın “Yeni Türkiye’nin İnşasında Ömer İbni Abdülaziz Modeli” konulu konferansına geçildi. Ömer İbn Abdülaziz’in yaşamını ve örnek yönetim modelini anlatan Ağırakça, "Ömer İbn Abdülaziz’in hüküm sürdüğü dönemde Fransa’dan Cin seddine kadar, bugün bakıldığı zaman 50’ye yakın ülkenin var olduğu muazzam bir coğrafya üzerinde tek bir devlet ve ümmet çatısı altında Hz. Ömer’in adaletini sürdürmüştür. Ömer İbn Abdülaziz, ikinci Ömer veya 5. Raşit Halife diye adlandırılmış büyük bir şahsiyettir. Bu muazzam devletin başındaki büyük şahsiyet, iki odalı bir evde oturuyor ve 20’den fazla çocuğuyla son derece mütevazı bir hayat sürdürüyor. Sadece iki tane elbisesi vardı, biri yıkanınca diğerini giyerdi" şeklinde konuştu.


"ÇÖPE GİDEN EKMEKLE Afrika’YI DOYURURUZ"
İsraf konusuna değinen Ağırakça, "İsraf yapmamak şartıyla mubah olan bir şeyi yemek veya giymek hakkımızdır. Ama israf kesinlikle haramdır. Bugün ülkemizde çöpe giden ekmeleri toplasak Afrika’yı doyururuz. Sizlerden rica ediyorum, çöpe bir kırıntınız gitmesin. Bunu söylemez doğru olmaz belki ama ben 41 yıldır evliyim ve bu 41 yılda toplam bir ekmek israf edilmemiştir. Ömer İbni Abdülaziz, bir şeyler isteyen akrabalarına şunu söylerdi; ‘Sizin ile en uzağımdaki bir Müslüman arasında hiçbir fark yoktur. Ümmete ne veriyorsam o kadarını ancak size verebilirim.’ Ömer İbn Abdülaziz, Valilere gönderdiği bir mektubunda yollar üzerinde yolcuların konaklayabileceği hanların yapılmasını istiyor" ifadelerini kullandı.


"İDARECİLER ÖMER İBN ABDÜLAZİZ’İ ÖRNEK ALMALI"
Özellikle idarecilerin Ömer İbn Abdülaziz’i örnek almaları gerektiğine işaret eden Ağırakça, "Artuklu Üniversitesi’nin, Mardin Belediyesi ve valiliğinin tek bir kuruşu haksız yere birinin cebine inerse Allah katında büyük bir vebali vardır. Ömer İbn Abdülaziz’i örnek alan, ümmetin malını çarçur edemez, ihaleleri birilerine peşkeş çekemez ve ihaleler içinde hilebazlık yapamaz" dedi.
Konferans daha sonra soru ve cevaplarla devam etti.

 

Kaynak: Milliyet

http://www.milliyet.com.tr/mardin-de-yeni-turkiye-nin-insasinda-mardin-yerelhaber-639738/Haber linkine ulaşmak için tıklayınız.

TV PROGRAMLARI

  • Rektörlerden Darbeci Baskısı
  • Ahmet Ağırakça
  • KURAN'DA MÜSLÜMAN ŞAHSİYETİ
  • Filistin Bizim İçin Ne İfade Ediyor?
  • Seyyid Kutup / Fizilal'il Kur'an 03/03
  • Ramazan Her Yönüyle Oruç Mevsimine Girmektir! - Saliha Erdim I Konuk: Ahmet Ağırakça
  • ماهو رأي الأتراك بترحيل السوريين من تركيا ! الرأي الحقيقي للأتراك !
  • حقيقة مهمة لا بد أن يعرفها الشعب السوري و الشعب التركي