Duyurular

Ağırakça, üniversite personeli ile bir araya geldi 21-02-2015

Mardin Artuklu Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, üniversitede görev yapan akademik ve idari kadro çalışanları ile yemekte bir araya geldi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, üniversitede görev yapan akademik ve idari kadro çalışanları ile yemekte bir araya geldi.

Bir oteldeki yemekte konuşan Ağırakça, iki aylık süre içinde Mardin Artuklu Üniversitesi için yapılan akademik, fiziki ve altyapı çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Konuşmasında sık sık birlik, kardeşlik ve sevgi vurgusunu yapan Ağırakça, uzlaşının, dayanışmanın Mardin’de bir gelenek olduğunu ve bu kadim şehrin binlerce yıllık sokaklarında dolaşırken bu geleneğin birçok kültürü kucakladığını ve sımsıkı bağrına bastığını ifade etti.

MAÜ'nün bu kadim geleneğin doğal mirasçısı olduğunu ve çok kültürlülüğün şekillendirdiği Mardin’de dilleri, dinleri ve kültürleri el ele tutuşturup, üniversitede bilimle buluşturacağının altını çizen Ağırakça, "Yönetimimizde ayrımcılık olamaz, Hepimiz bir tarağın dişleri gibiyiz ve gönlümüz herkesi kucaklayacak kadar geniştir. Bizim tek gayemiz üniversitenin terakkisi, bilim ve araştırma yuvası olmasıdır. Sevgi, kardeşlik ve birlik ortamı sağlanırsa ilmin önünde coğrafi, fiziksel veya zihinsel bir sınırın olmadığını düşünüyor ve hep birlikte bunu sağlayacağız." dedi.

Uzun zamandır akademik aile olarak üniversite çalışanlarıyla bir araya gelmeyi planladığını ancak yoğun çalışma ve ziyaretlerden buna fırsat bulamadığını belirten ağırakça, yemeğe katılanlara da teşekkür etti.

Kaynak : AA, haber7.com

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız. 

TV PROGRAMLARI

  • Rektörlerden Darbeci Baskısı
  • Ahmet Ağırakça
  • KURAN'DA MÜSLÜMAN ŞAHSİYETİ
  • Filistin Bizim İçin Ne İfade Ediyor?
  • Seyyid Kutup / Fizilal'il Kur'an 03/03
  • Ramazan Her Yönüyle Oruç Mevsimine Girmektir! - Saliha Erdim I Konuk: Ahmet Ağırakça
  • ماهو رأي الأتراك بترحيل السوريين من تركيا ! الرأي الحقيقي للأتراك !
  • حقيقة مهمة لا بد أن يعرفها الشعب السوري و الشعب التركي